07 juni 2010

Morgonens vackraste stjärna.....

Ornithogalum umbellatum L.
....kallas också Morgonstjärna....
..öppnar upp sej vid sol och stänger sej vid mulet väder ....


4 kommentarer:

 1. Vacker blomma och vackra bilder....

  SvaraRadera
 2. O va bra att jag läste din blogg.Nu fick jag veta vad den blomman heter.Fick lökar av en gammal granne när vi var nyinflyttade här för många år sedan.Tanten visste inte vad de heter,så tills nu har den vart namnlös hos mej.Tyvärr så lever tanten inte längre,annars kunde jag berättat vad hon hade för blomma.Ha det gott.Gunsan

  SvaraRadera
 3. Jag instämmer med föregående kommentar!!! Jag har i många år haft en liten vit-grön blomma, som jag har fått med av "misstag" när jag fick en annan växt av min svärmor. Har i alla år bara kallat den för "stjärnblomma"... Det är en lökväxt med långa, smal blad, som nästan vissnar innan blommorna kommer. Stämmer den beskrivningen? Kan inte fotografera dem idag, för dom är helt hopslagna i regnet.
  Tack för upplysningen, tänk så nyttigt det är att blogga...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Ja det stämmer Monica som du beskriver. När bladen kommer i början ser det ut som gräs, min man ville ett år dra upp allt då han trodde det var en grästuva, som tur var hann jag hejda honom...
  Den är så söt där den sticker upp, helt utan bladen som nu ligger nervissnade eller platta på marken.
  Jag visste inte heller vad namnet var, fick reda på det tidigare ivåras av en äldre man som kom förbi här....

  SvaraRadera

Här kan du skriva en liten trevlig kommentar!!

Ställer du en fråga så titta gärna in igen då jag svarar här.

Jag kommer gärna på besök i din blogg, så det är skoj om jag kan se vem Du är, men givetvis är anonyma kommentarer också välkomna!

Tycker du att vissa kommentarer syns direkt, medan andra tar ett tag innan de kommer upp, beror detta på att jag har kommentarsgranskning för nya kommentarer på inlägg som är gamla/äldre än 2 dagar. Det beror på att jag missade läsa om någon skrivit i ett äldre inlägg. På detta viset så missar jag inget :)