17 februari 2010

Frö funderingar...

Ikväll har jag suttit och tittat på olika frösidor, är sugen på att driva upp från frö iår, men jag brukar aldrig lyckas då allt vissnar eller blir så långt och rangligt att det hinner dö och vissna innan det kommit ut.....

Finns det någon där ute i landet som lyckas utan växthus???

Berätta då för mej hur man gör, för jag har då aldrig lyckats.


Denna Vallmo är så söt, den är jag lite sugen på att direktså....

Papaver somniferum "Danish Flag"

bilden tillhör Impecta

5 kommentarer:

 1. Jag brukarnöja mig med sånt som man kan direktså...men har faktiskt köpt några fröer som ska förgros i år. Det kommer väl sig av allt man blir inspirerad av i bloggvärlden ;)

  Amarant, Spindelzinnia och daggsalvia har jag köpt...men jag väntar lite....för att de inte ska bli rangliga.

  SvaraRadera
 2. Javisst man blir verkligen inspirerad i bloggvärlden :-D

  SvaraRadera
 3. Känner igen det där jag också, jag sår och om det spirar så blir det likaväl inte många plantor som kan användas. Men det är härligt så länge man har hoppet och förväntningarna kvar, drömmen söt och resultatet nedslående..

  SvaraRadera
 4. Jag har aldrig mina sådder i växthuset. Har en växtlampa över tvättbänken och lite rangligt kan det bli emellanåt, men när man väl planterat ut dom så blir det fint ändå.
  Vallmo direktsår jag ju alltid. Jag vet att en del förgror, men det känns lite onödigt. Hos mig växer dom ju som ogräs.
  Petunior brukar vara lätta att lyckas med om du vill fröså inne. Mina har grott fint. Verbenorna jag sådde ser jag inte röken av och de sådderna försvinner nog bort efter helgen.
  Ha det så gott. /Anette

  SvaraRadera
 5. jag har ett svalt garage med fönster och så en extra lampa, det brukar bli så bra så. Men i år har jag bestämt mig för att inte så något.. få se om jag håller det löftet...

  SvaraRadera

Här kan du skriva en liten trevlig kommentar!!

Ställer du en fråga så titta gärna in igen då jag svarar här.

Jag kommer gärna på besök i din blogg, så det är skoj om jag kan se vem Du är, men givetvis är anonyma kommentarer också välkomna!

Tycker du att vissa kommentarer syns direkt, medan andra tar ett tag innan de kommer upp, beror detta på att jag har kommentarsgranskning för nya kommentarer på inlägg som är gamla/äldre än 2 dagar. Det beror på att jag missade läsa om någon skrivit i ett äldre inlägg. På detta viset så missar jag inget :)